Tiineke Szarzynski

Na mijn beeldhouwopleiding bij het beeldhouwcentrum in Koudum (2010-2012) heb ik geëxperimenteerd met diverse materialen, technieken en disciplines in de kunst.
Na enige tijd van gericht creëren ontwikkelde dit tot een situatie waarin ik me laat leiden door de materialen in de vorm zoals ik die tegenkom. Dit is een proces waarbij ik door het versterken van de vorm en gebruik makend van het materiaal tot beeldvorming kom.

Ik werk vaak in series.
Na een beginperiode van beelden van de rubberen binnenbanden van tractoren volgde een serie beelden van paraplus, waarna ik deze ook gebruikte voor een serie lampen. De volgende serie lampen was geïnspireerd door afgedankt tuingereedschap. De laatste vondst bij een ijzersloperij waren de afdichtingsklemmen van grote industriële vaten en materiaal van wegwerkers. Dit resulteerde in een serie grote tuinvogels .

Toen ik mijn grote atelier buitenshuis inruilde voor een kleiner atelier thuis, was ik gedwongen om kleinere werken te maken. Hierbij gebruik ik met name alledaagse materialen die ik in huis tegenkom, zoals nietjes, rietjes, wattenstaafjes., etc. Dit leverde ook tot mijn verrassing volledig nieuw werk op.

Ik ben nu aan het experimenteren met paper en giethars en toevoegingen van diverse andere materialen. Dit heeft geresulteerd in enkele nieuwe series met gevarieerd werk.