De veelzijdige ik

Na mijn beeldhouwopleiding bij het beeldhouwcentrum in Koudum (2010-2012) heb ik geëxperimenteerd met diverse materialen, technieken en disciplines in de kunst. Van steen tot hout en van kunsthars tot metaal, daarnaast van beeldhouwen tot sieraden maken en schilderen. Na enige tijd van gericht creëren ontwikkelde dit tot een situatie waarin ik me laat leiden door de materialen in de vorm zoals ik die tegenkom. Dit is een proces waarbij ik door het versterken van de vorm en gebruik makend van het materiaal tot beeldvorming komt.

Ik laat me vooral leiden door de materialen die ik tegen kom in de natuur, maar ook de kringloopwinkels en sloperijen zijn mijn favoriete plekken om inspirerende materialen te ontdekken.

Ik werk vaak in series. Het materiaal dat me inspireert varieert van binnenbanden tot kapotte paraplu's en van badminton-shuttles tot nietjes.

Na een periode van beelden van de rubberen binnenbanden van tractoren volgde een serie beelden van kapotte paraplus, waarna ik deze ook gebruikte voor een serie lampen. De volgende serie lampen was geïnspireerd door afgedankt tuingereedschap. De laatste vondst bij een ijzersloperij waren de afdichtingsklemmen van grote industriële vaten en materiaal van wegwerkers. Dit resulteerde in een serie grote tuinvogels .

Doordat ik mijn grote atelierruimte in de Floris Verster Ateliers moest verlaten en was toegewezen op een kleinere ruimte, eerst thuis, nu in een cel in de Blokhuispoort, was ik gedwongen om kleinere werken te maken. Hierbij gebruik ik met name alledaase materialen die ik in huis tegenkom, zoals nietjes, rietjes, wattenstaafjes., etc.

Dit leverde ook tot mijn verrassing volledig nieuw werk op. Dit is te bewonderen in mijn nieuwe werkruimte in vleugel H in cel 6 in de Blokhuispoort te leeuwarden.