De veelzijdige ik

Na mijn beeldhouwopleiding bij het beeldhouwcentrum in Koudum (2010-2012) heb ik geëxperimenteerd met diverse materialen, technieken en disciplines in de kunst. Van steen tot hout en van kunsthars tot metaal, daarnaast van beeldhouwen tot sieraden maken en schilderen. Na enige tijd van gericht creëren ontwikkelde dit tot een situatie waarin ik me laat leiden door de materialen in de vorm zoals ik die tegenkom. Dit is een proces waarbij ik door het versterken van de vorm en gebruik makend van het materiaal tot beeldvorming komt.

Ik laat me vooral leiden door de materialen die ik tegen kom in de natuur, maar ook de kringloopwinkels en sloperijen zijn mijn favoriete plekken om inspirerende materialen te ontdekken. Dit heeft geresulteerd in verschillende series werk.

Na een periode van beelden van de rubberen binnenbanden van tractoren volgde een serie beelden van kapotte paraplus, waarna ik deze ook gebruikte voor een serie lampen. De volgende serie lampen was geïnspireerd door afgedankt tuingereedschap. De laatste vondst bij een ijzersloperij waren de afdichtingsklemmen van grote industriële vaten en materiaal van wegwerkers. Dit resulteerde in een serie grote tuinvogels .

Mijn volgende werk zal beslist weer een andere richting hebben en bepaald worden door de toevallige aanwezigheid van inspirerend materiaal bij sloperijen of kringloopwinkel. Tussendoor blijf ik experimenteren met giethars gecombineerd met allerlei afvalmaterialen, maar ook vondsten in de natuur blijven me verassen om hier een kunstwerk van te maken.